Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El batle agraeix en nom de la ciutat la feina dels treballadors i treballadores d'EMAYA, que ja han netejat amb desinfectant gairebé tota la ciutat

17 Abr 2020

El batle agraeix en nom de la ciutat la feina dels treballadors i treballadores d'EMAYA, que ja han netejat amb desinfectant gairebé tota la ciutat

En total, s'ha actuat ja a 10,5 milions de metres quadrats i voreres completant pràcticament tot el municipi

El batle de Palma, Jose Hila, i el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal i president d'EMAYA, Ramon Perpinyà, han visitat avui el servei de neteja amb desinfectant que l'empresa municipal està duent a terme com a mesura per fer front a la crisi sanitària provocada pel COVID-19, en concret la neteja del Centre de Salut de Son Pisà i del barri. El batle ha agraït als treballadors i treballadores d'EMAYA la gran feina que estan duent a terme, que ja ha permès netejar amb desinfectant gairebé tota la ciutat. En total, s'ha actuat ja a 10,5 milions de metres quadrats i voreres completant pràcticament tot el municipi.

 

"Vull posar en valor la feina que estan fent els treballadors i les treballadores d'EMAYA i de l'Ajuntament, s'està demostrant que els serveis públics són molt importants, essencials, s'han de mantenir sempre per, així, donar una bona resposta a la ciutadania en moments complexos com l'actual", ha afirmat el batle. La ciutadania "agraeix la tasca que es fa des d'EMAYA, així m'ho han transmès avui els treballadors, un fet que els motiva i que, a més, els fa sentir-se reconeguts per la feina que duen a terme. Em sumo en aquest reconeixement", ha dit Hila.

 

Més recursos

A principi del mes d’abril es varen incrementar els recursos inicials destinats a aquesta neteja, i aquesta setmana s’hi ha afegit encara més vehicles i recursos humans: un nou camió cisterna per al torn de vespre, dos més per al torn del capvespre, 2 equips a pressió més, 3 equips més de desinfecció manual, 12 persones més dedicades a aquesta tasca i un increment del 50% de la quantitat d’aigua i d’hipoclorit.

 

Amb aquests nous recursos, el dispositiu de neteja amb desinfectant actual és el següent:

  • 3 camions cisterna en horari nocturn.
  • 5 camions cisterna en torn de matí.
  • 2 camions cisterna en horari de tarda.
  • 3 baldejadores.
  • 9 equips a pressió .
  • 6 Equips específics de desinfecció manual .
  • 37 Persones que desinfecten a diari, amb aigua i hipoclorit.  
  • Uns 4.500 litres d’hipoclorit a diari.  
  • 200.000 litres d’aigua diaris.

 

Aquest increment de recursos ha permès haver arribat ja a gairebé tota la ciutat, exceptuant alguns carrers estrets i zones de difícil accés que impliquen ús de maquinària més petita i que es van fent a un ritme més lent. La setmana que ve s’arribarà a alguns punts, com per exemple Gènova o la Bonanova, i progressivament als carrers de difícil accés. S’han realitzat actuacions a pràcticament tota l’extensió de la ciutat, adaptant els horaris d’actuació, freqüències i maquinària utilitzada als requeriments de cada barri.  D’aquesta manera, s’està fent una desinfecció continuada de tots els carrers de la ciutat.

 

Neteges especials

En algunes zones de la ciutat on hi ha una major freqüentació, ja s’ha actuat dues o tres vegades, o, fins i tot més. A més a més, amb una freqüència de dues vegades per setmana s’actua a:

  • 151 Farmàcies.
  • 34 Unitats Bàsiques de Salut.
  • 38 Supermercats.

 

En aquestes neteges especials s’ha incorporat aquesta setmana la neteja dels exteriors de les residències de persones majors. A diari es netegen les UBS del Pil·larí, Establiments i s’Indioteria. Es mantenen les col·laboracions d’EMAYA amb altres entitats o associacions:

  • Col·laboració amb Infraestructures, Enllumenat Públic i EMT per a la neteja de parcs i jardins, mobiliari urbà, fanals, aturades d’autobús...
  • Associació de Pagesos del Pla de Sant Jordi, per a la neteja dels nuclis de Sant Jordi, s’Aranjassa, el Pil·larí, sa Casa Blanca i la incorporació de Son Ferriol. Es realitzen neteges els dimarts i divendres.
  • Col·laboracions puntuals amb bombers.

Tornar
subir