Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Comencen les activitats del programa educatiu “EMAYA a l’escola”, amb les noves mesures de seguretat per prevenció de la covid-19

16 Oct 2020

Comencen les activitats del programa educatiu “EMAYA a l’escola”, amb les noves mesures de seguretat per prevenció de la covid-19

Ja s’han rebut 104 reserves per a les activitats d’educació ambiental sobre aigua i reciclatge per a infants i joves

Aquesta setmana s’han realitzat a diversos centres educatius de Palma les primeres activitats del programa educatiu “EMAYA a l’escola”, amb les noves modalitats i protocols sanitaris per evitar la propagació de la covid-19.

 

Les activitats es realitzen sempre complint amb totes les mesures de seguretat establertes als centres educatius, als quals, a més a més, se’ls ha ofert enguany la possibilitat de realitzar activitats on line.

 

Concretament s’han realitzat ja aquesta setmana diverses activitats presencials per l’alumnat d’educació infantil i els primers cursos de primària: En Joanet Recicles i el canvi climàtic. Així mateix, per a alumnes de secundària s’han realitzat ja les primeres activitats en modalitat on line sobre reciclatge i el tractament dels residus. En aquest cas, els educadors interactuen a distància amb el grup escolar, realitzant les xerrades explicatives, activitats i jocs amb l’alumnat.

 

Tot el conjunt de personal educador d’EMAYA pren les mesures higièniques de prevenció estipulades per part de l’autoritat sanitària competent, abans, durant i després de cada sessió. Cada educador o educadora farà un seguiment del seu estat de salut. En tot moment es mantindrà la distància física de seguretat, s’utilitzarà la mascareta i es faran sovint les mans netes amb aigua i sabó o una solució hidroalcohòlica.

 

Abans de l’activitat, es reorganitzarà l’espai per a garantir la possibilitat de mantenir la distància mínima de seguretat entre els participants. S’evitarà compartir el material que sempre es desinfectarà abans i després del seu ús. Així mateix, l’equip educador ha rebut formació en matèria de prevenció i protecció, i sobre les passes a fer en cas de detectar símptomes

 

Gràcies a totes aquestes garanties sanitàries i a les alternatives on line, les activitats han tengut molt bona acollida als centres educatius i en poques setmanes ja s’han rebut 104 reserves d’activitats.

 

 

El programa educatiu “Emaya a l’escola” es va iniciar el curs 2011-12, centrat en les dues principals àrees de treball de l’empresa municipal, la gestió dels residus i del cicle de l’aigua a Palma. Durant el passat curs 2019-20 es varen realitzar 328 activitats per a 13.700 alumnes de 93 centres educatius del municipi de Palma, a pesar de la interrupció a partir de dia 13 de març.

 

Les activitats d’aquest programa educatiu tenen com a objectiu conscienciar sobre l’estalvi i l’ús responsable de l’aigua, la recollida selectiva de residus, les bones pràctiques ambientals i el civisme. A través dels centres educatius i dels infants i joves es pretén arribar a les famílies, i implicar la ciutadania per respectar al medi ambient i tenir una ciutat més neta i sostenible, els objectius d’EMAYA per a la ciutat.

 

Per al curs 2020-21, EMAYA ofereix 9 activitats sobre residus i reciclatge per a tots els nivells educatius, d’educació infantil fins a secundària (veure programa adjunt o a l’enllaç) i també les activitats per a donar a conèixer el cicle urbà de l’aigua a la nostra ciutat, conscienciar sobre el seu valor ambiental i fomentar-ne hàbits sostenibles d’ús.  Mantenim les activitats del curs anterior, vista la bona acollida i les valoracions molt positives rebudes des dels centres i, com a novetat incorporem al programa dues activitats noves, En Joanet Recicles i el canvi climàtic i Tomeu Granera i el circ del reciclatge.

 

En Joanet Recicles i el canvi climàtic, per a primer i segon cicle de primària. Amb aquesta nova activitat tractam el tema de per què es produeix el canvi climàtic i què podem fer per a reduir-ne els devastadors efectes; per exemple, reciclar. D’una manera lúdica, amb jocs i cançons, en Joanet mostrarà a l’alumnat com comportar-se davant aquesta nova problemàtica ambiental.

 

Tomeu Granera i el circ del reciclatge, per a educació infantil i primer cicle de primària. En aquesta nova activitat en Tomeu Granera animarà els infants més petits a reduir, reutilitzar i reciclar amb jocs, música, malabars, màgia, monocicle i d’altres peripècies circenses. En Tomeu interactuarà amb els nins i nines; els durà pel camí del respecte a les persones, els animals i les plantes, i els ensenyarà a cuidar les nostres fonts de vida. Aquesta activitat, aprofitant el símil del circ, mostrarà que no n’hi ha prou a aprendre com ho hem de fer, sinó que ens hem d’esforçar a practicar el que hem après.

 

La nostra intenció és també poder oferir durant el curs 2020-2021 visites guiades a les nostres instal·lacions (embassaments, fonts, estacions de tractament...) per a donar a conèixer el cicle integral de l’aigua, el seu procés de captació i tractament, la depuració de les aigües residuals i els usos de la regeneració. De moment, no obstant, a causa de la crisi sanitària no es poden fer visites a les instal·lacions i esperam poder reprendre-les quan la seguretat sanitària de les instal·lacions i de totes les persones participants estigui garantida.

 

Les reserves per participar en el programa educatiu “Emaya a l’escola” es poden realitzar a través del portal web municipal de Palma Educa: http://www.palmaeduca.cat/

 

Més informació també a:

 https://www.emaya.es/ca/educacio-i-conscienciacio/emaya-a-lescola/

Tornar
subir