Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Durant 2019 EMAYA retirà més de 500 tones de residus d’obra i voluminosos a espais i vials públics

08 Mai 2020

Durant 2019 EMAYA retirà més de 500 tones de residus d’obra i voluminosos a espais i vials públics

Aquestes neteges es realitzen en el marc de la col·laboració amb MAC Insular i TIRME

Durant 2019 EMAYA va retirar de camins, vies i altres espais públics unes 500 tones de residus, la majoria voluminosos, enderrocs i altres restes d’obres. Això va suposar uns costs de tractament abonats a MAC Insular d’uns 54.000 €.

 

Aquestes actuacions es realitzen en el marc de les accions de neteja de solars i vies públiques que executa EMAYA seguint indicacions municipals, i que compta amb la col·laboració de TIRME i MAC Insular. Precisament és a les plantes d’aquestes empreses on es destinen els residus recollits.

 

D’acord amb el conveni signat el desembre de 2013 entre EMAYA, TIRME i MAC Insular, els residus recollits es traslladen a les instal·lacions de MAC Insular per al seu triatge i tractament adequat. Aquesta gestió va tenir un cost de 54.000 € l’any 2019.

 

EMAYA realitza una tasca continuada de retirada d’abocaments d’enderrocs i residus voluminosos dels camins i vies públiques. Entre gener i desembre de 2019 es retiraren unes 500 tones de residus d’abocaments a carrers i camins.

 

S’han realitzat més de 550 intervencions de retirada d’enderrocs i altres residus entre les quals destaquen les del camí 140, torrent dels Jueus, el camí Salard, Son Banya, sa Indioteria, polígons de Can Valero i Son Castelló, sa Teulera, camí de Passatemps a Son Sardina, camí del cementeri de Gènova, camí de Son Fondo, Sant Jordi, camí de les Bateries, camí de l’Hostal, Son Gual, Camp Redó, Son Malferit, camí de Muntanya, Can Miret, Son Valentí, Son Gibert, Son Puigdorfila, les Cadenes, camí de la Vileta, camí de Jesús, camí dels Reis, el Pil·larí, etc.

 

 

EMAYA recorda que l’abocament de residus de construcció és una infracció greu que es sanciona amb multes entre 750 i 1.500 €, i superiors si els residus abocats són qualificats com a perillosos (amiant, pintures, etc.), si les accions són reiterades o poden suposar un impacte per al medi. Les empreses tenen l’obligació d’entregar els residus de construcció a la planta de MAC Insular i els particulars poden dur els residus voluminosos i restes de petites obres domèstiques als Parcs Verds, gratuïts i oberts cada dia de 8 a 20h (a l’espera de reobertura després del tancament per la declaració de l’estat d’alarma).

Tornar
subir