Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Avui, 5 de juny, Palma se suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient

05 Jun 2020

Avui, 5 de juny, Palma se suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient

La celebració d’enguany es realitza en unes circumstàncies especials, que alhora són una oportunitat per recordar que el nostre entorn és essencial per protegir la nostra salut

Dia 5 de juny se celebra cada any arreu del món, promogut per les Nacions Unides, el Dia Mundial del Medi Ambient. Un any més, Palma se suma a aquesta celebració, que enguany coincideix amb l’estat d’alarma i els dies de dol. Així i tot, des de l’Ajuntament no es vol deixar passar aquesta oportunitat de recordar la importància de protegir el medi ambient i prendre mesures per fer de la nostra ciutat un entorn més sostenible i saludable.

 

Avui el batle de Palma, José Hila, vol llançar un missatge per fer reflexionar a la ciutadania: “A Palma estam prenent mesures que suposen una transformació en verd de la ciutat, una aposta valenta per una Palma més sostenible, més saludable i amb més qualitat de vida”. Per a Hila, "construïm una Palma més verda que lluita de forma clara contra el canvi climàtic des de diferents àmbits". Per això, "s'estan implementant accions i mesures encaminades en aquest objectiu, el més important de l'actual mandat", que és duent-les a terme "de forma transversal".

 

Per difondre aquesta celebració s’ha creat la imatge “Palma amb el Dia Mundial del Medi Ambient” que es difondrà a les xarxes socials, i que vol transmetre l'aposta per la sostenibilitat i les actuacions que s’estan realitzant en matèria de medi ambient, mobilitat i protecció del territori a la nostra ciutat.

 

L’Ajuntament de Palma està treballant en una sèrie d’actuacions perquè la ciutat sigui un lloc on viure millor i de forma sostenible. Algunes de les actuacions més destacades per fer-ho possible són les noves zones de vianants de la plaça del Mercat i del carrer de Velàzquez o la propera al carrer de Nuredunna.

 

Ara mateix està en construcció el nou carril bici entre el carrer d’Andreu Torrens i Andrea Doria, amb el qual ja arribarem als 85 km de carril bici a Palma.

 

La renovació de la flota de l’EMT s’ha fet amb autobusos de gas, menys contaminants i menys renouers. Estan en marxa les grans obres del col·lector i el dipòsit d’aigües que evitaran els abocaments contaminant a la badia de Palma, per gaudir d’una mar més neta.

 

Ben aviat al 90% dels carrers de Palma la velocitat estarà limitada als 30 km/h, per fer una ciutat més segura a vianants i ciclistes i reduir la contaminació. Hi haurà més de 10.000 arbres més als nostres carrers i parcs i podrem passejar per nous espais verds, com el bosc urbà del canòdrom o el nou passeig marítim, on hi haurà molt més espai per a passejar o anar en bici sota els arbres, devora la mar.

 

Una celebració internacional dedicada enguany a la biodiversitat

 

La celebració del Dia Mundial del Medi Ambient es promou des de les Nacions Unides. El lema d’enguany es la biodiversitat, es a dir, la diversitat dels essers vius de la Terra: des de plantes i animals fins a fongs i bacteris, els ecosistemes que els alberguen-com els oceans, boscos, muntanyes i esculls de coral-, així com la diversitat genètica que es troba en ells.

 

Els ecosistemes sostenen la vida humana d’innumerables maneres: netejant el nostre aire, purifiquen la nostra aigua, redueixen la ocurrència de desastres i asseguren la disponibilitat d’aliments nutritius, medicaments basats en la natura i matèries primes.

 

Això avui dia, cobra més importància que mai, així com recull l’Organització Mundial de les Nacions Unides a la seva guia del Dia Mundial del Medi Ambient: l’actual pandèmia de COVID-19 mostra que la salut del planeta està vinculada a la nostra salut. La pèrdua de biodiversitat i habitats pot augmentar la propagació de malalties infeccioses i virus. Els aliments que mengem, l’aire que respirem i l’aigua que bevem provenen de la natura.

 

La resposta mundial a la pandèmia de COVID-19 ha demostrat una acció ràpida i solidaria per abordar els problemes urgents que amenacen les nostres societats. A mesura que els països comencen a planificar formes de reconstruir millor, la nostra prioritat deu ser aconseguir que la natura sigui el centre de totes les decisions per les persones i el planeta.

 

La pèrdua de la biodiversitat es pot prevenir canviant el que consumim, com el produïm i protegint la natura. Les polítiques ambientals més avançades i les mesures de responsabilitat ajudaran a impulsar aquests canvis en el nostre comportament.

Tornar
subir