Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA habilita l’ajornament i fraccionament del pagament de la factura d’aigua i recollida de residus per a fer front a la situació de crisi provocada pel COVID-19

03 Abr 2020

EMAYA habilita l’ajornament i fraccionament del pagament de la factura d’aigua i recollida de residus per a fer front a la situació de crisi provocada pel COVID-19

Per a beneficiar-se de la mesura s’haurà de sol·licitar a l’empresa pública l’ajornament o el fraccionament a través del web

Amb l'objectiu d'ajudar a compensar l'impacte econòmic i social de la crisi ocasionada pel COVID-19, EMAYA permet ajornar i fraccionar el pagament de la factura d’aigua i recollida de residus d'EMAYA. Aquesta possibilitat s’aplicarà a les factures que s’han emès a partir de l’1 d’abril i requerirà que la persona ho sol·liciti.

 

Es podrà ajornar el pagament de fins a dues factures per contracte. L'import es podrà fraccionar en tres quotes que es cobraran a partir de setembre o octubre,  en funció de la data de facturació de cada client, mitjançant un pla de pagament (una quota cada dos mesos). Així, s’abastarà un període de fins a quatre mesos. Poden fer la sol·licitud tots els clients d’EMAYA, tant els particulars com les empreses, associacions o qualsevol entitat.

 

Com sol·licitar-ho

Per a demanar l’ajornament, la factura ha d’estar emesa i impagada. Si ja s'ha cobrat per domiciliació, s'haurà de sol·licitar prèviament la devolució a l'entitat bancària. A continuació, les persones interessades hauran de sol·licitar l’ajornament i fraccionament a EMAYA, a través del tràmit online disponible al web: https://www.emaya.es/ca/atencio-a-la-ciutadania/clients-amb-contracte/ajornament-covid/.

 

Una vegada feta la sol·licitud, EMAYA atura el cobrament de la factura, i l’ajornament del pagament es formalitza amb la signatura d’un document que s’envia a les persones sol·licitants per correu electrònic. L'import de la factura es fraccionarà en tres quotes que es cobraran a partir de setembre mitjançant un pla de pagament (una quota cada dos mesos corresponent a 1/3 de la factura ajornada).

 

Així mateix, es recorda que EMAYA té una bonificació per als habitatges en què els ingressos anuals no excedeixin de 16.625 €. Actualment hi ha uns 900 clients amb aquesta bonificació. Si es compleix aquesta condició es té dret a una bonificació del 100% a les quotes fixes dels serveis d'aigua i de clavegueram i a les quotes variables fins a 20 m3 de consum. També es bonifica el 80 % de les quotes fixes del servei d'RSU i el 75 % del cànon de sanejament. Es preveu que en la situació de crisi econòmica derivada de la crisi sanitària aquestes bonificacions es podrien aplicar a més famílies. Així mateix, hi ha ajudes del 100% del cost del servei per a casos derivats de Benestar Social.

Tornar
subir