Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L’Ajuntament de Palma ha eliminat en els darrers sis mesos a prop 2000 pintades vandàliques

02 Gen 2020

L’Ajuntament de Palma ha eliminat en els darrers sis mesos a prop 2000 pintades vandàliques

L’àrea d’Infraestructures i l’empresa municipal EMAYA són les encarregades del pla de xoc contra les pintades anunciat a finals del mes de juliol

L’Ajuntament de Palma a través de les àrees d’Infraestructures i de l’empresa municipal EMAYA ha netejat en els darrers 6 mesos un total de 1.918 pintades vandàliques. Aquestes actuacions formen part del pla de xoc anunciat a finals de juliol contra les pintades. S’han realitzat intervencions principalment a mobiliari urbà, àrees de jocs infantils, parcs municipals i a parets de diferents carrers de la ciutat.

 

Així, s’han eliminat pintades als següents punts del mobiliari urbà:

- Contenidors i papereres d’EMAYA

-Bancs ubicats al carrer de la Fàbrica, a plaça de París, a la plaça del Bisbe Berenguer Palou, a la plaça del Progrés, a Can Simonet i a sa Feixina.

-Jardineres ubicades a carrer de Sant Miquel, plaça de París, plaça del Bisbe Berenguer Palou i carrer de la Fàbrica.

-Cartelleria ubicada a plaça del Bisbe Berenguer Palou, d’Albert Camus, parc dels Ceibos, Can Simonet, sa Feixina i sa Quarentena

-Murs

 

Les principals ubicacions de pintades eliminades a les parets són els carrers:

De Salvador Dalí , Plaça Major , Plaça Gomila , Pont de Sa Riera, dels Instituts, Pont de Sa Riera, del Canòdrom, Camí de Jesus, Pont d’es Tren, plaça de Cuadrado, carrer de Ricard Ankerman, plaça del Mercat, la Rambla, carrer del Baladre, carrer del Bisbe Berenguer de Palou, les escales del Nixe, que enllacen el carrer de Bernat de Santa Eugènia amb l’avinguda Joan Miró, plaça del Comtat del Rosselló, plaça d’Alexandre Fleming, les escales que uneixen la plaça Major amb La Rambla, les escales de la Costa del Teatre, Carrer de Francesc Martí Mora cantonada de Joan Gris, Es Jonquet-Santo Domingo de la Calçada, l’escultura de Julio Le Pac al passeig Sagrera.

 

Així mateix s’han tret pintades a les àrees de jocs infantils ubicades a s’Escorxador, Can Simonet, plaça del Progrés, d’Andreu Ferret, del General Riera, parc de la Mar, plaça de París, cap Enderrocat, i al paviment sintètic del carrer del General Riera.

 

També s’han eliminat pintades a diferents elements ubicats al parc de ses Estacions, ses Veles, son Fuster Nou, elements del mobiliari urbà de son Fuster Nou, plaça dels Nins, es Carnatge, parc de son Gibert, rotonda de Miquel Dolç, parc Krekovic, plaça de Santa Isabel, parc de Son Pedrals i Mar Jónica.

 

Com es neteja

Les pintades vandàliques es netegen aplicant mesures concretes segons el material de la façana o l’espai on es troba la pintada. En alguns casos s’actua amb decapant, d’altres amb aigua a pressió i d’altres es fa un tractament a la superfície i es pinta damunt.

 

Des de l’Ajuntament de Palma s’apel·la al comportament cívic i a actuar amb responsabilitat tenint cura la ciutat entre tothom.

Tornar
subir