Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA posa en marxa el Pla de xoc contra les pintades vandàliques

29 Jul 2019

EMAYA posa en marxa el Pla de xoc contra les pintades vandàliques

L’empresa municipal ha començat a actuar als espais municipals amb l’objectiu de netejar les pintades incíviques que ocupen diferents espais de la ciutat

La següent passa serà consensuar amb veïnats i comerciants com actuar en aquelles façanes que són propietat privada

Hila: “Amb el pla començam a netejar de forma intensa les pintures vandàliques tal i com em vaig comprometre

 

Palma, 29 de juliol de 2019.- El batle de Palma, Jose Hila, i el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramon Perpinyà, han explicat avui les primeres passes del Pla de xoc contra les pintades vandàliques que ja ha iniciat EMAYA. L’empresa municipal ha començat a actuar als espais municipals amb l’objectiu de netejar les pintades incíviques que ocupen diferents espais de la ciutat. 

“Em vaig marcar com a objectiu començar el mandat posant en marxa mesures per millorar el dia a dia de Palma per, d’aquesta manera, complir amb allò que m’havia compromès amb la ciutadania”, ha explicat el batle. Per al batle, “tenim massa pintures vandàliques a la nostra ciutat que contribueix a donar una mala imatge de la nostra ciutat, d’incivisme, que volem lluitar i combatre”. Amb el nou pla de xoc “començam a netejar de forma intensa les pintures vandàliques”. L’Ajuntament “farà la seva part, demano a la ciutadania que faci la seva”. “Volem que la ciutat estigui neta i això és una responsabilitat de tothom”, en paraules d’Hila.

 

Primeres passes

La setmana passada EMAYA va actuar a les conegudes com a escales del Nixe, que enllacen el carrer de Bernat de Santa Eugènia amb l’avinguda Joan Miró, i a la plaça Comtat del Rosselló. Avui ho ha fet a la plaça Alexandre Fleming. Durant les properes setmanes continuarà per altres espais públics de Palma. L’equip encarregat de la neteja de les pintades s’ha reforçat per poder començar a fer feina i ara està format per quatre persones. La previsió és incrementar-ne el personal durant els propers mesos. 

La següent passa serà consensuar amb veïnats i comerciants com actuar en aquelles façanes que són propietat privada. D’aquesta manera, la propera setmana el president d’EMAYA es reunirà amb l’associació de comerciants del carrer Sindicat per tractar la qüestió i poder traslladar el pla de xoc en aquesta zona comercial de la ciutat. El president d’EMAYA ha destacat que per actuar als espais privats es requereix la col·laboració i l’autorització del propietari per poder actuar. “S’ha de netejar, no podem deixar les pintades vandàliques perquè té un efecte crida. Actuam i netejam, i es sancionarà. Treballam coordinadament amb la Policia Local. Amb aquest pla, fem una batuda per tota la ciutat”, ha resumit Perpinyà.

 

Com es neteja

EMAYA neteja de diferent forma les pintades vandàliques, aplicant mesures concretes segons el material de la façana o l’espai on es troba la pintada. En alguns casos s’actua amb decapant, d’altres amb aigua a pressió i d’altres es fa un tractament a la superfície i es pinta damunt. Els equips estan preparats per actuar en aquests casos. A la plaça Alexandre Fleming s’ha fet un tractament en superfície i després es pintarà. També s’eliminarà una pintada que hi ha en terra amb aigua a pressió i es netejaran les papereres. La sanció per fer una pintada és de 700 euros per cada una.

 

Altres mesures

Durant el primer mes, s’ha posat en marxa diferents actuacions encaminades a millorar el dia a dia de la ciutat. D’aquesta manera, s’ha activat el pla de xoc contra les herbes, s’ha fet una acció coordinada entre Infraestructures i EMAYA per millorar la neteja a Son Fuster Vell i s’han presentat les primeres millores a línees de l’EMT gràcies als nous busos. Ara s’inicia el pla de xoc contra les pintures vandàliques.

Tornar
subir