Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Amb motiu de la celebració de “l’Hora del Planeta”, l’Ajuntament apagarà demà els llums dels principals edificis públics per lluitar contra el canvi climàtic

29 Mar 2019

Amb motiu de la celebració de “l’Hora del Planeta”, l’Ajuntament apagarà demà els llums dels principals edificis públics per lluitar contra el canvi climàtic

Demà dissabte, entre les 20.30 i les 21.30 hores, s’apagaran els llums de Cort, la Seu i el Castell de Bellver

Demà dissabte dia 30 de març se celebra com cada any per aquestes dates, l'Hora del Planeta, convocada pel Fons Mundial de la Natura (WWF). L’Ajuntament de Palma participa en aquest esdeveniment internacional al qual s’han sumat també altres organismes públics i empreses privades de Palma.

 

L’objectiu d’aquesta campanya que se celebra arreu del món és conscienciar del problema del canvi climàtic i, mitjançant aquesta acció simbòlica, incidir en la importància de l’estalvi i l’eficiència energètica.

 

Concretament l’Ajuntament se suma a l’apagada de llums dels principals edificis públics entre les 20.30 i les 21.30 hores: la façana de l’edifici de Cort, la Seu i el Castell de Bellver.

 

Els càlculs d'estalvi energètic durant l'hora d'aturada de llums és de 94,775 kWh". Un estalvi que simbolitza el compromís de l’Ajuntament de Palma amb les mesures d’eficiència energètica i d’estalvi a totes les dependències municipals i l’enllumenat públic, així com amb l’increment continuat de la producció d’energia solar a diverses instal·lacions municipals.

 

Com en altres edicions, s’hi sumen a la iniciativa altres organismes com el Govern de les Illes Balears, que apagarà la il·luminació de sa Llotja i el Consolat de la Mar, Patrimonio Nacional que ho farà amb el Palau de l’Almudaina, el Consell de Mallorca, apagarà els llums de les façanes de la Misericòrdia, el teatre Principal, la llar de la Joventut, la llar de la infància, l’IMAS, el Museu Krekovic, l’Oficina de Turisme de Palma, l’hipòdrom, el poliesportiu Sant Ferran i la finca de Raixa al municipi de Bunyola. També AENA apagarà el llum de la façana de l’edifici de facturació i de la retolació del nom de l’aeroport.

 

Pel que fa a les empreses privades, han anunciat la seva participació el Corte Inglés i Carrefour, que apagaran la il·luminació de les façanes dels seus diversos centres comercials de Palma.

 

Així mateix, des de l'Ajuntament s'encoratja a tota la ciutadania a participar en l'acció i convida a apagar els llums aquest pròxim dissabte entre les 20.30 i les 21.30 hores.

 

 

L'Hora del Planeta és una campanya que va començar el 2007 a Sidney, Austràlia, com un gest simbòlic de la lluita contra el canvi climàtic. Actualment ha esdevingut la campanya més gran de mobilització ambiental de la història que demana la implicació d’institucions, empreses i particulars de tot el món enfront del canvi climàtic.

Tornar
subir