Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA participa a la “Jornada Técnica para el incremento de las recogidas selectivas y el fomento de la economía circular” organitzada per Ecovidrio a Sevilla

26 Nov 2019

EMAYA participa a la “Jornada Técnica para el incremento de las recogidas selectivas y el fomento de la economía circular” organitzada per Ecovidrio a Sevilla

S’ha presentat una ponència sobre la recollida selectiva mòbil del centre històric de Palma com a cas d’èxit en la recollida selectiva de residus

EMAYA ha participat avui a la “Jornada Técnica para el incremento de las recogidas selectivas y el fomento de la economía circular” organitzada per Ecovidrio que ha tengut lloc a Sevilla.

 

En el marc d’aquesta jornada, Felipe Belinchón, director de Qualitat Urbana d’EMAYA, ha presentat la ponència “Recollida Selectiva Mòbil. Modelo de recogida selectiva móvil en el centro histórico de Palma”.

 

El cas de la recollida selectiva mòbil del centre de Palma ha estat seleccionat com a exemple de cas d’èxit i bones pràctiques en la implantació de nous sistemes de recollida i que ha assolit uns resultats exitosos en molt poc temps des de la seva implantació.

 

Des de la seva posada en funcionament, entre els anys 2017 i 2018, les fraccions reciclables suposen un 70% dels residus recollits mitjançant aquest sistema, una xifra molt positiva i molt per sobre la resta de la ciutat (27%).

 

Concretament, amb el sistema de recollida selectiva mòbil es recull un 28% de matèria orgànica, el paper i cartó suposa el 23%, el vidre un 10%, els envasos lleugers un 9% i el rebuig només un 30%, quan a la resta de la ciutat supera el 70%.

 

El sistema de recollida selectiva mòbil, amb plataformes de recollida de residus que vehicles elèctrics posen i lleven cada dia, es complementa amb la recollida porta a porta a establiments comercials, de restauració, hotels, centres educatius, etc.

 

Tornar
subir