Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

La presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, es va reunir amb el secretari d’estat de Medi Ambient per parlar de les polítiques ambientals municipals

25 Gen 2019

La presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, es va reunir amb el secretari d’estat de Medi Ambient per parlar de les polítiques ambientals municipals

Es tracta d’una trobada de la Junta Directiva de l’Asociación Nacional de Empresas Públicas de Medio Ambiente (ANEPMA), del qual EMAYA forma part

Nota informativa - La presidenta d'EMAYA, Neus Truyol, i el responsable de Relacions Institucionals i RSC, Antoni Bennàsar, participaren a la reunió de la Junta Directiva de l’Asociación Nacional de Empresas Públicas de Medio Ambiente (ANEPMA), amb el secretari d'estat de Medi Ambient, Hugo Alfonso Morán Fernández, que es va celebrar ahir a Madrid.

EMAYA forma part de la Junta Directiva d’ANEPMA, l’associació estatal que reuneix les empreses públiques municipals de l’àmbit del medi ambient. En aquesta trobada Neus Truyol i altres representants municipals plantejaren al Ministeri els objectius de l’associació i la possibilitat de tenir línies de col·laboració entre les diverses administracions. 

Es va parlar de la necessitat actual de reforçar les polítiques ambientals, especialment tot allò que fa referència a mesures de prevenció i adaptació al canvi climàtic.

Així mateix, s’ha defensat el caràcter públic dels serveis ambientals, evitant l’avanç de privatitzacions que algunes ciutats havien iniciat. Les entitats membres d’ANEPMA gestionen de forma pública la neteja i la recollida de residus de les principals capitals i ciutats de l’Estat.

Aquests empreses presentaren diversos exemples de la innovació que s’impulsa i s’aplica des de les empreses públiques, capdavanteres actualment en gestió de residus i neteja urbana. Com exemples d’innovació Neus Truyol va explicar la recollida selectiva mòbil del centre històric de Palma i el nou sistema de recollida de matèria orgànica amb contenidors tancats que s’accionen amb la targeta ciutadana.

Tornar
subir