Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Palma s’alça amb la Bandera Verda d’Ecovidrio a les Illes Balears pels seus resultats de recollida selectiva d’envasos de vidre durant l’estiu

22 Oct 2019

Palma s’alça amb la Bandera Verda d’Ecovidrio a les Illes Balears pels seus resultats de recollida selectiva d’envasos de vidre durant l’estiu

Palma ha incrementat un 60 per cent les tones de vidre recollides i ha quedat la primera dels més de 130 municipis que han participat de la campanya

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre a Espanya, ha entregat bandera verda del Movimiento Banderas Verdes al batle de Palma, José Hila, pel seu compromís aquest estiu amb la sostenibilitat i el reciclatge d’envasos de vidre.

 

Al llarg de l’estiu (maig-agost), en l’àmbit de la campanya, la Platja de Palma i altres punts del litoral de la ciutat, es varen recollir mitjançant el contenidor verd 1.120 tones d’envasos de vidre, un 60% més del recollit l’any passat (700 t). Gràcies a aquests resultats, a la implicació y participació de l’Ajuntament de Palma – EMAYA i al compromís dels hotelers, la ciutat de Palma ha estat el millor municipi de tota Espanya en el Movimiento Banderas Verdes. En el conjunt de Palma s’han recollit durant l’estiu més de 3.800 tones i en el que es porta de 2019 (gener- setembre), 7.600 tones.

 

El batle ha volgut agrair a la ciutadania i al sector hostaler la seva implicació, que ha permès obtenir la bandera verda. "Palma ha quedat la primera a les Balears i, també, a nivell estatal, estam d'enhorabona. Des que va començar l'any, a tota la ciutat s'han recollit 7.600 tones, de les quals 3.800 entre maig i agost. Són unes molt bones xifres de les quals, com a ciutat, n'estam orgullosos", segons Hila.

 

El Movimiento Banderas Verdes és una iniciativa d’Ecovidrio que té la finalitat de reconèixer amb aquest guardó ambiental als nou municipis costaners espanyols més compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d’envasos de vidre. La incidència del turisme i l’augment del consum fa dels mesos d’estiu una etapa clau per a la recollida selectiva d’envasos de vidre. Durant els mesos d’estiu Ecovidrio ha treballat braça a braç amb els equips de més de 130 ajuntaments i els més de 15.000 establiments hotelers i de restauració participants, dels quals més de 2.600 són de les Illes Balears.

 

Gràcies a aquesta iniciativa, les Illes Balears han aconseguit augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre a través del contenidor verd un 11,7% més pel que fa a l’any anterior. En total, en les 22 localitats costaneres de les Illes Balears que es varen unir al moviment s’han recollit 11.020 tones d’envasos de vidre a través de contenidor verd. Per assolir aquestes dades, a tota la regió Ecovidrio va realitzar 2.803 visites a establiments, es varen recol·locar o substituir 227 contenidors verds a peu de carrer i es varen entregar 485 cubs adaptats a les necessitats dels hotelers. El 85% de les localitats participants de la regió han aconseguit superar el repte d’Ecovidrio que implica, a més de l’increment en les tones de vidre recollides, la implicació dels ajuntaments en la campanya i la participació del sector Horeca del municipi i obtenen així el reconeixement mediambiental.

 

En un acte institucional celebrat avui a la sala de premsa del Palau Reial del Consell de Mallorca, Sebastià Sansó i Jaume, director general de Residus i Educació Ambiental del Govern de les Illes Balears, li ha fet entrega juntament amb Aurora Ribot, vicepresidenta segona i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca la bandera verda d’Ecovidrio d’aquesta comunitat al batle de Palma, José Hila. També s'han entregat els reconeixements als representants dels municipis que aconseguiren superar el repte a l’illa mallorquina: Santanyí, Muro, Santa Margalida, Manacor i Llucmajor.

 

Beneficis mediambientals del reciclatge d’envasos de vidre a les Illes Balears

El reciclatge d’envasos de vidre és un element clau per a evitar la sobreexplotació dels recursos i lluitar contra el canvi climàtic. Els resultats del moviment a les Illes Balears han permès evitar l’emissió de 6.391 tones de CO2 a les illes, equivalents a retirar de la circulació de 2.984 cotxes durant un any. Així mateix, s’ha aconseguit un estalvi energètic de 7.870 MWh, el que equival a omplir 4.164 vegades una piscina olímpica amb aigua tractada i 13.224 tones de matèries primeres, equivalent a 1,3 vegades el pes de la Torre Eiffel.

 

El Movimiento Banderas Verdes a Mallorca

 

Gràcies a aquest moviment, que dota de mitjans, informació i incentius als professionals hotelers de municipis amb alt potencial de millora en la recollida selectiva d’envasos de vidre a l’estiu, a l’illa de Mallorca s’ha aconseguit recollir a través del contenidor verd 3.896 tones d’envasos de vidre en les 8 localitats costaneres que varen participar en el Movimiento. Amb una mitjana total d’un 12% més que l’any anterior.

 

El Movimiento Banderas Verdes a nivell nacional

El Movimiento Banderas Verdes és la continuació del pla integral “Toma nota, recicla vidrio” que va desenvolupar l’entitat en els darrer quatre estius i suposa la materialització del compromís de tots els ajuntaments que creuen en la necessitat de fer feina per un desenvolupament més sostenible, en aquest cas a través del reciclatge d’envasos de vidre, i d’involucrar en aquest viatge a un sector amb tant de pes com és el hoteler, responsable del 52% dels envasos de vidre que es posen en circulació. A nivell nacional el movimiento ha aconseguit implicar a més de 15.000 establiments de més de 130 municipis aconseguint recollir a través del contenidor verd 48.266 tones d’envasos de vidre, un 11,5% més que l’any anterior en el mateix període.

Tornar
subir