Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El reforç d’estiu dels serveis de neteja i recollida de residus arriben enguany a tota la ciutat

22 Mai 2019

El reforç d’estiu dels serveis de neteja i recollida de residus arriben enguany a tota la ciutat

Aquest estiu s’incrementa la neteja amb aigua a tota la ciutat; les freqüència de neteja i recollida augmenten a les zones de major afluència, especialment a la Platja de Palma

Com cada any durant la temporada alta, EMAYA ha posat ja en marxa des de fa setmanes i de forma gradual els Serveis de Reforç de neteja i recollida de residus per a la temporada d’estiu 2019, per cobrir les necessitats causades per l’increment de pressió humana, especialment turistes, i també l’augment de la freqüentació i l’activitat ciutadana als carrers.

 

Els objectius principals del reforç d’estiu són dotar els serveis de més recursos humans i maquinària, per tal d’incrementar la neteja amb aigua i augmentar la freqüència de la neteja i la recollida de residus. Per això, a més d’una major dotació de maquinària, s’incorporen de forma temporal i gradual a la plantilla d’EMAYA d’un total de 65 operaris més, per cobrir les necessitats de servei des de mitjans març fins a finals d’octubre.

 

Durant la temporada alta s’incorporen importants reforços en personal i maquinària per a la recollida de residus i la neteja de tota la ciutat, amb especial incidència a la Platja de Palma, el centre, zones de bany i primera línia des de Can Pere Antoni a Can Pastilla i a Cala Major. A pesar de fer major incidència en aquestes zones, on es produeix un major increment d’afluència a l’estiu, una de les principals novetats del reforç d’enguany és la major dotació de recursos humans i maquinària a tots els sectors de Palma, per atendre també els increments de població d’ús públic dels carrers.

 

A més de la incorporació de recursos humans i maquinària, el reforç d’estiu suposa també la introducció de serveis els diumenges i festius inexistents en algunes zones durant la temporada baixa.

 

REFORÇ DELS SERVEIS DE NETEJA

 

El resum dels serveis de reforç de neteja programats per a la temporada alta 2019 és:

 

En torn de matí:

 

  • 4 Peons de reforç d’agranat manual, 2 a Platja de Palma i 2 al sector 1-2 (zona de llevant, Pere Garau, Son Gotleu, la Soledat...).
  • 3 equips d’aigua a pressió, 1 a Platja de Palma i els altres per poder tenir un equip a diari per sector.
  • 1 equip de buidat de papereres amb camió compactador recol·lector (1 conductor i 2 peons) a la Platja de Palma.
  • 2 equips d’agranat mixt (agranadora de 5 m3 amb llança d’aigua/bufadora) (2 conductors i 2 peons) a la Platja de Palma.
  • 1 equip d’agranat mixt (agranadora de 2 m3) (1 conductor i 1 peó) a la Platja de Palma.
  • 1 camió cisterna (1 conductor i 1 peó) i 1 màquina aigualejadora (1 conductor) a la Platja de Palma.
  • 1 equip d’agranat mecànic (agranadora de 2 m3) (1 conductor) per al sector 3-4 (zona de Bons Aires, Camp Redó...).
  • 1 màquina aigualejadora (1 conductor) al centre de Palma.
  • 1 fregadora per als carrers de vianants dels diferents sectors segons necessitat (Blanquerna, Gavina, Fàbrica,...).
  • 1 peó de reforç i freqüència diària per les zones de bany.

 

El Servei de diumenge i festius s’incrementa de forma progressiva a la Platja de Palma, des de 16 fins a 20 operaris en temporada alta.

 

En torn d’horabaixa:

 

  • 1 equip de repàs pel buidat de papereres amb camió compactador recol·lector (1 conductor i 2 peons) .
  • 1 peó reforç pel buidat de papereres del centre.

En torn de nit:

 

  • 2 camions cisterna insonoritzats per a la neteja dels carrers de Palma (excepte centre i Platja de Palma ja dotats d’altres serveis).

 

 En conclusió la neteja es reforça amb 29 operaris de servei ordinari el que suposa un increment de plantilla de 42 operaris i s’incrementa el nombre de maquinaria notablement amb la dotació de 2 camions recol·lector, 2 màquines agranadores tipus dual, 2 màquines aigualejadores, 1 camió polivalent, 3 equips a pressió, 1 camió cisterna, 1 fregadora i 2 agranadores petites.

  

REFORÇ DELS SERVEIS DE RECOLLIDA

 

Respecte al reforç programat per al servei de recollida:

 

En torn de matí:

 

  • A la Platja de Palma es reforça el servei de recollida, tant d’hotels com a via pública (tant de rebuig com selectiva), amb l’increment de 2 camions compactadors recol·lector (2 conductors i 4 peons).
  • Increment de la freqüència de recollida d’envasos i vidre a tota la zona de l’Arenal, Meravelles i Can Pastilla (1 camió i 1 conductor).
  • 2 equips per la neteja exterior amb aigua a pressió per a tots els contenidors i voltants.

 

El Servei de diumenge/festius s’incrementa amb la recollida de rebuig a Platja de Palma amb 3 operaris.

 

En torn d’horabaixa:

 

  • Increment de la freqüència de recollida lateral de paper i cartó a tota la zona de l’Arenal, Meravelles i Can Pastilla (1 camió i 1 conductor).
  • Doble recollida lateral de rebuig a diferents punts de Palma i increment de recollida de vidre (1 camió i 1 conductor).
  • 1 equip de recollida de desbordaments, especialment per al centre de Palma (1 conductor).

  

En torn de nit:

 

  • 1 equip de desbordaments amb camió compactador recol·lector per a Platja de Palma (1 conductor i 2 peons) de dilluns a diumenge.

  

En conclusió la recollida es reforça amb 15 operaris de servei ordinari el que suposen un increment de plantilla de 23 operaris i s’incrementa el nombre de maquinaria amb la dotació suplementària de 3 camions recol·lector de recollida posterior, 2 de recollida lateral, 1 auxiliar  i 2 equips a pressió.

 

En total, el reforç d’estiu de neteja i recollida suposa la incorporació temporal a la plantilla d’EMAYA d’un total de 65 operaris més, que esglaonadament des del mes de març s’han anat incorporant per cobrint les necessitats de servei des de mitjans març fins a finals d’octubre.

Tornar
subir