Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El batle i el president d'EMAYA reclamen al Ministeri per a la Transició Ecològica l'agilització de la tramitació de la nova depuradora

16 Set 2019

El batle i el president d'EMAYA reclamen al Ministeri per a la Transició Ecològica l'agilització de la tramitació de la nova depuradora

S'han reunit amb la Direcció General de l'Aigua, organisme que gestiona la infraestructura

El batle de Palma, Jose Hila, i el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal i president d'EMAYA, Ramon Perpinyà, han reclamat avui al Ministeri per a la Transició Ecològica l'agilització i acceleració de la tramitació de la nova depuradora. Hila i Perpinyà s'han reunit amb diferents representants de la Sots-direcció General d'Infraestructura i Tecnologia, que depèn de la Direcció General de l'Aigua, organisme que s'encarrega del projecte.

 

El batle ha transmès al ministeri "la necessitat que Palma tingui quan abans la nova depuradora". "Per a aquest equip de Govern aquesta infraestructura és una prioritat perquè Palma ha de disposar d'una instal•lació que doni resposta a les necessitats actuals", ha afirmat el batle. "La ciutadania ens reclama solucions i, per això, som a Madrid, perquè tinc el deure de transmetre al Govern central els interessos de Palma", en paraules d'Hila. Segons Hila, "la Palma sostenible del present i del futur ha de comptar amb infraestructures que ens permetin caminar cap a un nou model".

 

El regidor, per la seva part, ha recordat que actualment el ministeri "està duent a terme la tramitació ambiental de l'avantprojecte" de la nova instal•lació. "El procediment està en marxa, no s'ha aturat en cap moment. Mentrestant, EMAYA fa la part que li correspon", ha afirmat Perpinyà.

 

La nova depuradora

 

La nova depuradora tindrà una capacitat de tractament d'entre 90.000 i 120.000 m3/dia. Les fases seran quatre: pretractament, primari, secundari i terciari. Tindrà quatre mòduls que permetran aturades parcials per a tasques de manteniment. La planta estarà desodoritzada. Cal recordar que EMAYA ja ha expropiat els tres solars per a la construcció de la nova instal•lació.

 

Nous projectes d'EMAYA

 

La setmana passada EMAYA va presentar set nous projectes pressupostats en gairebé 36 milions d'euros per a la millora del sanejament de Palma, que correspon executar a l'empresa municipal. Els projectes tenen com a objectiu reduir i prevenir vessaments d’aigües mixtes, separar les aigües pluvials i residuals i modernitzar infraestructures obsoletes, sempre amb la finalitat de protegir el medi ambient, la salut pública i la qualitat de les aigües de la badia de Palma. El finançament està assegurat i procedeix del cànon de sanejament i de la indemnització de la recollida neumàtica.

 

A més, cal recordar que actualment s'estan executant dues obres gràcies al cànon de sanejament que permetran reduir en un 90 per cent els vessaments a les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí. Es tracta del col•lector general interceptant de les avingudes a l’EDAR 2 i el tanc de laminació de la depuradora del Coll d’en Rabassa. Ambdues obres estan pressupostades en 22,6 milions d'euros.

Tornar
subir