Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Ecovidrio impulsa el reciclatge de vidre entre els establiments hotelers de Palma

13 Jun 2019

Ecovidrio impulsa el reciclatge de vidre entre els establiments hotelers de Palma

  • S’han visitat 262 establiments de la localitat per a conèixer els hàbits de reciclatge de vidre i adequar els recursos a les seves necessitats
  • Per a facilitar la tasca del reciclatge d’envasos de vidre, s’han entregat 101 poals adaptats amb rodes als hotelers que ho han sol·licitat
  • El canal HORECA genera casi el 52% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen al mercat

 

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de Palma han posat en marxa una campanya per a impulsar el reciclatge de vidre en el sector hoteler de la localitat.

Durant la primera fase de la iniciativa es varen realitzar enquestes i entrevistes a 262 establiments d’hoteleria i restauració de Palma per a conèixer de primera mà quines eren les seves necessitats i poder adequar els recursos existents. A més, Ecovidrio va oferir informació detallada als locals sobre com reciclar correctament i dels avantatges socials, econòmics i mediambientals que té el reciclatge del vidre.

Aquesta iniciativa dirigida al sector Horeca (Hoteleria, Restauració i Càtering), s’ha desenvolupat en els locals del centre de la ciutat, el barri de Santa Catalina, la zona de les avingudes, el Portitxol, Coll d’en Rabassa i el Molinar.

Per a facilitar la tasca del reciclatge de vidre en el canal Horeca, als establiments que ho varen sol·licitar els vàrem entregar poals petits i contenidors amb rodes, adaptats amb un sistema d’elevació per a facilitar el transport i l’abocament dels residus de vidre als contenidors. En total, Ecovidrio ha entregat 101 contenidors. Molts establiments ja em tenien d’altres campanyes d’anys anteriors.

En una segona fase, es varen visitar novament els locals per informar-los sobre la iniciativa, els beneficis mediambientals del reciclatge de vidre, i incentivar-los per a que separin els residus d’envasos de vidre generats en els seus establiments d’hoteleria i restauració i els dipositin en els contenidors verds. Com a resultat, els 262 establiments visitats ja són recicladors d’envasos de vidre.

El sector de l’hoteleria i la restauració és un dels eixos sobre els que treballa Ecovidrio per a incrementar la taxa de reciclatge, ja que en ell es consumeixen a prop del 52% dels envasos de vidre d’un sol ús que es produeixen a Espanya.

Dades de reciclatge de vidre a Palma

Segons les darreres dades disponibles corresponents el 2018, la ciutadania de Palma ha reciclat un total de 9.232.480 quilograms de residus d’envasos de vidre. Això suposa que cada resident a Palma va reciclar una mitjana de 22,5 quilograms de vidre.

Pel que fa a la taxa de contenerització, Palma es situa amb una mitjana de 266 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 1.540 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats al municipi.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per la fabricació de nous envasos, de forma indefinida y sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitam el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau a la lluita contra el canvi climàtic. Al usar calcina – vidre reciclat - en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la natura, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. El 1997, després de l’aprovació de la Llei d’envasos i residus d’envasos el 1997 i el començament de les seves operacions el 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al que tenen accés tota la ciutadania. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La tasca d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hoteleria, mobilitzar a la ciutadania a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny per l’any 2018.

En les darreres dues dècades el sistema d’Ecovidrio ha permès el creixement exponencial de la taxa de reciclatge passant d’un 31,3% l’any 2000 al 76,5%, segons estima l’entitat per l’any 2018.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre es una activitat que dóna suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

Tornar
subir