Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Dia 10 de juny EMAYA iniciarà la recollida selectiva de matèria orgànica a tres cadenes de supermercats

13 Mai 2019

Dia 10 de juny EMAYA iniciarà la recollida selectiva de matèria orgànica a tres cadenes de supermercats

Es farà primer una prova pilot a tres establiments per estendre aquesta recollida a partir de la propera tardor

Dia 10 de juny EMAYA posarà en marxa una prova pilot de recollida selectiva de matèria orgànica a tres supermercats de Palma de les cadenes Eroski, Mercadona i Lidl. Es tracta d’un projecte innovador ja que la recollida de matèria orgànica, posada en marxa per fases a Palma i existent també al sector de la restauració, no s’ha iniciat encara a les superfícies comercials.

 

Neus Truyol, presidenta d’EMAYA, Imma Mayol, gerent i l’equip de direcció i tècnics de l’Àrea de Qualitat Urbana s’han reunit amb representants d’aquestes tres cadenes de supermercats per tal d’ultimar els detalls de la posada en marxa del projecte pilot.

 

Les tres cadenes de supermercats han acollit molt positivament la iniciativa, amb total predisposició a col·laborar i han agraït a la direcció d’EMAYA la possibilitat de participar en la presa de decisions sobre les característiques de la recollida que es posarà en marxa: ubicació, horaris, freqüència de recollida, etc.

 

Per la seva banda, Neus Truyol ha agraït als representants de les tres empreses la seva bona disposició i voluntat de realitzar aquesta separació i recollida selectiva dels residus orgànics.

 

Abans de realitzar la proposta, tècnics d’EMAYA havien pogut comprovar que una part molt important dels residus que es recullen en aquests establiments són orgànics, fet pel qual realitzar una recollida selectiva podria ser relativament senzill i molt profitós per les quantitats recollides.

 

D’aquesta forma, dia 10 de juny s’iniciarà la recollida selectiva al Mercadona d’Estadi Balear, l’Eroski de Son Moix i el Lidl de la Vileta. Els residus orgànics es recolliran cada dia de dilluns a dissabte en contenidors específics, i el rebuig únicament un dia a la setmana.

 

L’equip d’educació ambiental d’EMAYA realitzarà formació específica per als responsables dels establiments i per als seus treballadors. També faran una visita a la planta de compostatge del Consell de Mallorca per veure in situ el destí dels residus orgànics i conèixer els requisits d’una bona separació de la matèria orgànica.

 

Aquesta prova pilot servirà per determinar les característiques de la recollida selectiva a les superfícies comercials i anar estenent a la resta d’establiments a partir de la propera tardor.

Tornar
subir