Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA col·labora amb l’Ajuntament de Palma i l’associació Moixos de Canamunt per instal·lar 7 casetes per a colònies urbanes de moixos

11 Des 2019

EMAYA col·labora amb l’Ajuntament de Palma i l’associació Moixos de Canamunt per instal·lar 7 casetes per a colònies urbanes de moixos

Es tracta de la culminació del projecte participatiu que va resultar guanyador de l’edició de 2018

Avui matí Alberto Jarabo, regidor de Participació Ciutadana i Ramon Perpinyà, regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, han visitat les tasques d’instal·lació de 7 refugis per a colònies urbanes de moixos, juntament amb Mercedes Argüello, de l’associació Moixos de Canamunt, responsable de la proposta presentada als Pressuposts Participatius de l’any 2018.

Concretament, operaris d’EMAYA han col·locat 5 contenidors reconvertits en refugis per a moixos i 2 casetes de fusta. Els contenidors s’han instal·lat a la Calatrava, el Pes de la Palla, la plaça Llorenç Bisbal i l’antic edifici de Gesa (al carrer de Joan Maragall) i la plaça de Quadrado, on també s’hi han ubicat 2 casetes de fusta.

En el cas dels contenidors, es tracta d’antics contenidors de vidre cedits per EMAYA per a aquest nou ús. La majora dels contenidors de recollida de vidre tipus iglú es varen retirar durant els anys 2017 i 2018 per ser vells i per canvi del sistema de recollida. Aquests contenidors inservibles per a la recollida de vidre s’han conservat i es cedeixen per a nous usos com els refugis per als moixos o jocs infantils als patis escolars.

Amb la col·locació avui d’aquestes casetes culmina el projecte presentat per l’associació Moixos de Canamunt als pressuposts participatius de 2018, i que va resultar guanyador de la convocatòria, Adquisició, instal·lació i condicionament de 5 contenidors i 4 casetes per a la seva transformació en "allotjaments" per als moixos de les colònies de moixos del districte Centre, així com la seva col·locació en diferents punts del barri.

Aquest projecte va ser informat favorablement des de l’Àrea de Benestar Animal i es va emmarcar en el programa de Colònies Felines Urbanes de Palma. Des de l'any 2011, l'Ajuntament de Palma està desenvolupant un Programa de Colònies Urbanes de moixos, amb l'objectiu de controlar els felins de la ciutat sense propietari i millorar el seu benestar. Amb aquest programa, l’Ajuntament de Palma impulsa l’establiment de colònies urbanes de moixos en determinades condicions d’higiene i salubritat, i sota la responsabilitat d’una persona o diverses persones responsables, identificades i autoritzades per l’ajuntament.

Les casetes instal·lades avui tendran un cartell informatiu on es recorda que es tracta d’una caseta per a una colònia urbana de moixos, que només poden alimentar els moixos les persones autoritzades. Així mateix s’indica que els moixos de la colònia estan esterilitzats, marcats, cuidats i alimentats per persones voluntàries. Es demana a la ciutadania que respecti les seves zones d’alimentació i descans.

Aquest dissabte dia 14 de desembre a partir de les 12 h l’associació Moixos de Canamunt farà una festa de presentació d’aquests noves casetes amb un vermut a benefici d’aquestes colònies urbanes de moixos.

Tornar
subir