Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L’Ajuntament de Palma, premi “Ciutat Sostenible” en la categoria gestió de residus, pel sistema de recollida selectiva mòbil del centre històric

10 Abr 2019

L’Ajuntament de Palma, premi “Ciutat Sostenible” en la categoria gestió de residus, pel sistema de recollida selectiva mòbil del centre històric

Neus Truyol ha recollit el premi avui a Madrid, de la mà del Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán

Neus Truyol, tinent de batle d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, ha recollit avui migdia a Madrid el premi “Ciutat Sostenible”, en la categoria gestió de residus, pel sistema de recollida selectiva mòbil del centre històric, entregat pel Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán.

 

Neus Truyol ha declarat que “és un orgull per Palma rebre aquest premi, estam molt satisfets dels resultats del sistema de recollida selectiva mòbil, un sistema fruit del consens amb els veïns, entitats i empreses del centre històric, gestat entre tots els implicats i que una vegada implantat ha tengut una gran acceptació i uns resultats extraordinaris pel que fa a la recollida selectiva, la neteja i el respecte al patrimoni”. “Aquest és un premi que rep l’Ajuntament de Palma, però és un premi per a tota la ciutadania, els veïns i veïnes del centre històric, entitats, centres educatius, els comerços, bars, restaurants, cafeteries, que són els que realment separen cada dia els residus i han posat tota la voluntat i implicació perquè funcioni. També vull agrair molt especialment el premi als personal d’EMAYA que l’ha fet possible, des dels tècnics que participaren en el disseny i planificació del projecte fins els operaris que cada dia hi fan feina”.

 

Per altra banda, Neus Truyol també ha volgut recordar que des de la implantació de la primera fase de la recollida selectiva mòbil l’any 2017, moltes ciutats i comunitats locals s’han interessat pel projecte i han demanat informació o fins i tot han visitat Palma per conèixer-lo des de diversos punts d’Espanya i Europa. “És una gran satisfacció haver estat pioners en un sistema innovador de recollida selectiva adaptat a les característiques de trama urbana i valor patrimonial dels centres històrics i que Palma sigui ara un referent per a molts pobles i ciutats”.

 

Els premis “Ciutat Sostenible” els atorga cada any des de fa 16 la Fundació Fòrum Ambiental per reconèixer els ajuntaments i els ens locals supramunicipals que hagin apostat per projectes per potenciar la sostenibilitat.

 

El premi atorgat a Palma és el de la categoria Gestió dels Residus i reconeix el sistema de recollida selectiva mòbil, implantat al centre històric de la ciutat des de 2017 (en una primera fase i completat a tots els barris del nucli històric durant 2018). El premi reconeix els resultats positius que ha aconseguit aquest sistema, incrementant de forma molt destacada la taxa de recollida selectiva.

 

Concretament al centre històric amb la recollida selectiva mòbil s’ha arribat al 70% de recollida selectiva, quan abans de la seva implantació no arribava al 20% i actualment a la resta de la ciutat és del 26%.

 

A més, el sistema permet que el centre històric, allà on es concentren els principals elements del patrimoni arquitectònic de Palma, estigui lliure de contenidors la major part de les hores del dia.

  

Més informació sobre la recollida selectiva mòbil a: https://www.emaya.es/ca/residus-i-neteja-urbana/residus/recollida-selectiva-mobil-centre-historic/

 

Audiovisual projectat a l’acte de lliurament dels premis: https://vimeo.com/315634754/6ea79cf7a2

  

Les imatges de l’acte estaran disponibles a: www.premiociudadsostenible.com

Tornar
subir