Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Banderes Blaves per a la Platja de Palma i Cala Estància

07 Mai 2019

Banderes Blaves per a la Platja de Palma i Cala Estància

Es recupera així la bandera de l’Arenal després de 3 anys i es manté la de Cala Estància

El municipi de Palma ha obtingut dues Banderes Blaves per a la temporada 2019, per a la Platja de Palma i per a Cala Estància.

 

D’aquesta manera, s’han obtingut les dues distincions sol·licitades per part de l’Ajuntament per a les dues platges del municipi que compleixen amb les condicions de l’organisme que les atorga, la Fundació per a l'Educació Ambiental (FEE) i la seva branca i gestor del programa a Espanya, l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, ADEAC.

 

La Bandera Blava és un guardó que reconeix principalment 4 àrees: la qualitat de les aigües de bany; la informació i educació ambiental; la gestió ambiental i la seguretat, els serveis i les instal•lacions.

 

Cal destacar la recuperació de la bandera blava a la Platja de Palma, després de no comptar amb ella des de 2016. La neteja del caz ha estat una actuació clau per recuperar la bandera, a més d’altres millores d’infraestructures i serveis (com els punts de bany accessible). El caz és un col·lector que recorre els quatre quilòmetres d’aquesta zona del litoral del municipi per canalitzar les aigües pluvials de la Platja de Palma i impedir que s’aboquin a la mar arrossegant terres i contaminants que perjudicarien la qualitat de l’aigua de bany. Va ser construït els anys 90 i en més de 23 anys no s’havia netejat mai de forma completa, fins l’any 2016, quan es va iniciar la primera fase de la neteja.

 

La Petrolera “Centre Blau” i reconeixement per a la Ruta Litoral de Palma

 

Altres reconeixements que s’han fet públic avui han estat per l'Aula de la Mar de la Petrolera, situada a Es Portitxol, que ha estat reconeguda com a Centre Blau, un centre que inclou entre els seus objectius i activitats l'educació ambiental sobre els ecosistemes litorals i/o el desenvolupament sostenible, així com espai per a exposicions, activitats i biblioteca (especialitzada en medi ambient i també biblioteca municipal).

 

També s'ha reconegut com a “Sender Blau” la ruta del litoral de Palma, un itinerari que uneix precisament la Petrolera amb Cala Estància. És una ruta de 6 kilòmetres de distància, que passa per un espai emblemàtic i protegit com és el Carnatge, a més de recórrer el Molinar, Ciutat Jardí, Cala Gamba... espais del litoral de Palma amb grans valors naturals, culturals i paisatgístics.

 

Aquesta ruta està senyalitzada i compta amb una pàgina web pròpia amb informació sobre el recorregut: https://rutalitoral.palma.cat/

 

Per a més informació sobre les banderes blaves d’enguany a Espanya es pot consultar http://www.banderaazul.org

Tornar
subir