Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, EMAYA celebra la festa de final de curs del programa d’educació ambiental “Emaya a l’escola”

05 Jun 2019

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, EMAYA celebra la festa de final de curs del programa d’educació ambiental “Emaya a l’escola”

Més de 600 infants de 4 centres escolars han participat en la festa celebrada a la plaça Orson Wells, amb activitats, música i animació de “Joanet Recicles”

Coincident amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, avui EMAYA ha celebrat la festa de final de curs del programa educatiu EMAYA a l’escola.

 

Han participat a aquesta celebració d’enguany més 600 nins i nines de 4 a 9 anys (educació infantil i 1r-3r d’educació primària) i els seus professors, procedents dels centres escolars CEIP Gabriel Valseca, CEIP es Pont, Col·legi Sant Josep Obrer (escoleta i primària) i Corpus Christi. Enguany s’ha superat la participació d’altres anys, habitualment entorn als 400 o 500 escolars.

 

Durant l’acte, en primer lloc, els alumnes de cada aula participant han anat mostrant els treballs manuals que han fet, figures elaborades amb materials reciclats: vaixells, coets, animals, instruments musicals, etc.

 

A la festa s’ha comptat amb l’animació d’en Joanet Recicles, en Tomeu Granera i el grup Spaguetti. S’ha obsequiat els assistents amb una gorra i un berenar.

 

Josep Maria Rigo, coordinador de l’Àrea d’Ecologia, ha agraït a tots els infants la seva feina en nom de l’Ajuntament i d’EMAYA i ha recollit una carta dels escolars on es demana un “Son Gotleu Súper Net”, i s’ha compromès a fer-la arribar al batle de Palma. (s’adjunta imatge de la carta).

 

Amb aquesta festa d’avui es dona per tancat el curs 2018/19 del programa EMAYA a l’Escola. Enguany s’han fet 400 activitats, 42 més que el curs anterior, per a 18.400 alumnes, gairebé 2.000 més que el curs passat, de 119 centres educatius de Palma.

 

El contingut de les activitats realitzades ha estat relacionades amb el cicle de l’aigua, els residus i el reciclatge, adaptades als diversos nivells i edats. Així mateix, els centres han realitzat visites a les instal·lacions d’EMAYA: els embassaments, la depuradora o les plantes potabilitzadores de Lloseta i Son Tugores.

 

Les activitats amb més demanda són les que tenen un component lúdic i d’animació, a càrrec del personatges “Joanet Recicles” i “Joanet de l’aigua”, per a alumnes d’educació infantil i els primers cursos de primària. També ha tengut molt bona acollida aquest curs la visita als centres del “camió del reciclatge”, per realitzar una activitat educativa sobre el reciclatge i recollir residus especials. El camió ha visitat 17 centres al llarg d’aquest curs.

 

Una part important dels participants són d’educació primària (6.606), seguits pels d’educació infantil, uns 5.300. La resta són estudiants de secundària (més de 1.700) i en menor mesura batxillerat i educació d’adults.

 

Amb la celebració de la festa d’avui EMAYA vol fer un reconeixement i agraïment a tots els centres escolars de Palma implicats en l’educació ambiental d’alumnes, famílies i professorat. El programa EMAYA a l’escola és una eina més per facilitar aquesta tasca a la comunitat educativa.

 

Es tracta d’un programa plenament consolidat als centres de Palma, que creix any rere any en demanda, número i diversitat d’activitats. Una forma més d’implicar la ciutadania en la bona gestió dels residus, el consum responsable de l’aigua i el respecte pels espais públics.

Tornar
subir