Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Avui s’ha constituït el Comitè de Sequera de l’Ajuntament de Palma

04 Oct 2019

Avui s’ha constituït el Comitè de Sequera de l’Ajuntament de Palma

S’ha acordat iniciar les actuacions previstes al Pla de risc de sequera per a situacions de pre-alerta en la qual ens trobam actualment

Avui s’ha constituït a la seu d’EMAYA el Comitè de Sequera de Palma, un òrgan previst al Pla d’actuació municipal per a risc de sequera de l’Ajuntament.

El Comitè està presidit pel regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramon Perpinyà, i compta amb representació d’EMAYA (director del cicle de l’aigua i altres tècnics), àrea d’Infraestructures i Accessibilitat, àrea de Seguretat Ciutadana i de Comunicació de l’Ajuntament de Palma.

D’acord amb la situació de pre-alerta per sequera dictaminada per la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears, s’ha procedit a seguir les instruccions recollides al Pla d’actuació municipal per a risc de sequera de 2016 per a l’escenari de pre-alerta.

En primer lloc s’ha constituït el Comitè de Sequera de Palma, amb representació de tots els organismes municipals que en formen part (àrees de Medi Ambient, Infraestructures, Seguretat i Comunicació i EMAYA).

A continuació s’ha acordat procedir a revisar i actualitzar el Pla que es va aprovar a l’anterior situació de sequera l’any 2016. D’aquesta forma s’analitzaran les mesures que ja es varen realitzar en aquell moment (com per exemple el canvi de sistemes d’aixetes de moltes infraestructures municipals o l’increment del reg amb aigua regenerada) i les que s’haurien de prendre ara.

Així mateix es revisarà el Pla de Comunicació de la situació de sequera. Com a primera actuació es contactarà amb els principals consumidors d’aigua del municipi (el propi ajuntament, port, aeroport, centres sanitaris...) per comunicar la situació de pre-alerta i demanar col·laboració amb les mesures d’estalvi d’aigua, que són ara voluntàries però que podrien passar a ser d’obligat compliment si s’entra en situació d’alerta per sequera.

Ramon Perpinyà, regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, ha presidit la constitució del Comitè i ha recordat la importància de l’estalvi d’aigua i la gestió sostenible d’aquest recurs: “hem d’estar preparats per a una situació de sequera però no hem d’oblidar fer un bon ús de l’aigua sempre; des d’EMAYA es treballa per gestionar les reserves d’aigua amb criteris de sostenibilitat, potenciant la reducció del consum i la reutilització”.

Tornar
subir