Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA aporta 12.000 € al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació per a una nova fase del projecte d’accés a l’aigua potable al municipi de Pocona, Bolívia

29 Jun 2018

EMAYA aporta 12.000 € al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació per a una nova fase del projecte d’accés a l’aigua potable al municipi de Pocona, Bolívia

La presidenta d’EMAYA, Neus Truyol i el president del Fons, Joan Verger, han signat un conveni de col·laboració, que dóna continuïtat a la participació d’EMAYA en aquest projecte de cooperació

La presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, i el president del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Joan Verger, han signat un conveni de col·laboració pel qual l’empresa municipal de l’Ajuntament de Palma aporta 12.000 € per a una nova fase del projecte d’accés a l’aigua potable al municipi de Pocona, a Bolívia. Aquesta és la segona ocasió en la qual EMAYA realitza una aportació econòmica a aquest projecte.

 

Es tracta d’un projecte a Bolívia, iniciat ja fa més d’un any liderat per l’ONG Enginyeria sense Fronteres Illes Balears que està emmarcat en el Pla director d’infraestructures i abastament d’aigua de les comunitats rurals de Pocona, que té com a objectiu primordial l’accés a l’aigua potable com a dret humà primordial en tres comu­nitats rurals del municipi de Pocona.

 

En aquesta tercera fase es preveu rehabilitar el sistema d’abastament d’aigua, impulsar la gestió local i realitzar tallers educatius sobre higiene i salut a la comunitat de Lope Mendoza Alto, on es beneficiaran més de 200 famílies. També es faran activitats per enfortir la gestió de l’aigua adreçades a l’administració local i el sindicat agrari.

 

A més a més, es realitzarà un diagnòstic sobre la capacitat de gestió dels comitès d’aigua creats anteriorment en cinc comunitats, i un pla de gestió integral de la conca de Yuraj Molino.

 

El pressupost global del projecte és de 101.267,89 € i el Fons Mallorquí, gràcies a les aportacions de diverses institucions de les Illes, entre elles EMAYA, n’aporta 80.000 €. Aquest pressupost inclou les següents actuacions:

 

  • Identificació de l’emplaçament, disseny definitiu i càlculs dels sistemes d’aigua.
  • Adquisició de materials de construcció i contractació de personal qualificat.
  • Construcció del sistema d’abastament d’aigua per gravetat.
  • Realització d’anàlisis de mostres d’aigua i avaluació de resultats.
  • Creació de nous comitès de gestió de l’aigua i formació dels integrants.
  • Enfortiment de comitès d’aigua ja creats amb tallers i trobades d’intercanvi.
  • Realització de tallers de sensibilització dels beneficiaris sobre l’ús de l’aigua i hàbits higiènics.
  • Realització de reunions de sensibilització del govern local i el sindicat camperol sobre aigua i drets humans.
  • Realització d’una taula rodona sobre aigua i medi ambient al municipi de Pocona.

 

 

Aquesta aportació d’EMAYA al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació s’emmarca en el conveni general de col·laboració que aquestes dues entitats signaren ara fa dos anys, mitjançant el qual l’empresa es comprometia a col·laborar econòmicament i amb recursos tècnics en projectes de cooperació, especialment aquells relacionats amb la gestió de l’aigua i els residus.

Tornar
subir