Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L’Ajuntament de Palma i EMAYA demanen col·laboració ciutadana per mantenir les platges netes i reduir la producció de residus durant aquesta festa

20 Jun 2018

L’Ajuntament de Palma i EMAYA demanen col·laboració ciutadana per mantenir les platges netes i reduir la producció de residus durant aquesta festa

EMAYA comptarà amb un important dispositiu especial de neteja i de recollida de residus per al vespre de Sant Joan, amb més de 40 persones i 25 vehicles

Davant al propera celebració, la nit del proper dissabte dia 23 de juny, de la revetlla de Sant Joan al parc de la Mar i la previsió de la massiva concentració de gent a les platges del litoral de Palma, EMAYA ha previst un important dispositiu especial de neteja durant la matinada de dissabte a diumenge, format per 40 operaris i 3 responsables, a més de diversa maquinària de neteja i recollida de residus (uns 25 vehicles).

 

Així mateix, l’Ajuntament de Palma i EMAYA estan realitzant una campanya de difusió, fonamentalment a través de les xarxes socials, per demanar col·laboració a la ciutadania per mantenir les platges netes i reduir els residus. Concretament els consells que es donen per celebrar aquesta festa de forma responsable són:

 

  • No utilitzar plats i coberts d'un sol ús, podem fer servir vaixelles reutilitzables.

 

  • Per a la beguda utilitzar tassons reutilitzables. Si es beu de llaunes o botelles de plàstic, tirar-les al contenidor groc i mai a l'arena. Es recorda que per seguretat no està permès dur vidre a les platges.
  •  
  • Es demana l’ús de senalles, motxilles o bosses de tela, evitant les bosses de plàstic d'un sol ús.
  •  
  • No llençar les llosques de cigarrets a l'arena, dur un cendrer per no embrutar la platja.
  •  
  • Es recorda que l’ordenança municipal prohibeix fer foc i encendre fogueres a la platja. 
  •  

 

Pel que fa al dispositiu especial de neteja, actuarà a partir de les 2:30 h i fins a la finalització de la neteja (prevista a les 7:30 h), a les següents zones amb els següents recursos:

 

  • Zones de bany (Portitxol), un total 3 operaris: equip de buidat de papereres i neteja, i camió de recollida de residus voluminosos. S’instal·laran poals suplementaris.
  • Cala Major: 2 operaris: equip de buidat de papereres i màquina de neteja amb conductor i peó.
  • Can Pere Antoni, Cala Gamba i ciutat Jardí: un total de 13 operaris; un camió recol·lector amb conductor i 2 operaris, un equip de buidat de papereres, maquinària de neteja amb conductor i peó, camió de recollida de residus voluminosos, agranadora lleugera amb conductor i peó, un camió cisterna (amb conductor i operari mànega), dues agranadores mixtes amb dispositiu d’aigua a pressió (amb dos peons i dos conductors). Reforç de la zona amb més contenidors.
  • Can Pastilla – les Meravelles, 12 operaris en total: un camió recol·lector (amb conductor i peó), un equip de buidat de papereres, equip de neteja (conductor i peó) i camió de recollida de residus. Dues agranadores (2 conductors i 1 peó) i dues agranadores mixtes amb sistema d’aigua (2 conductors i 2 peons).
  • Parc de la Mar i centre, 10 operaris: un equip de buidat de papereres, un equip de neteja (conductor i peó), camió de recollida de residus, dues agranadores lleugeres (2 conductors i 2 peons) i 2 agranadores amb aigua (2 conductors i 2 peons).

 

Pel que fa a la resta de la Platja de Palma, compta amb els serveis especials de neteja propis de tota la temporada turística.

 

En total, el dispositiu especial de neteja estarà format per 40 operaris i 3 responsables del servei i 25 vehicles entre camions, furgonetes i maquinària de neteja. L’objectiu és deixar les platges, la zona del parc de la Mar i del centre, netes a primera hora del matí (previsiblement les feines hauran acabat a les 7.30 h).

 

Durant el diumenge es comptarà igualment amb els serveis ordinaris de neteja i recollida de residus prevists per a aquest dia.

 

Per altra banda, recordem que les zones de platja que compten amb concessionaris de neteja també disposaran d’un reforç del servei per part dels concessionaris.

 

Tornar
subir