Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El Consell d’Administració d’EMAYA aprova les dues propostes d’acomiadaments disciplinaris presentades a la sessió d’avui

17 Des 2018

El Consell d’Administració d’EMAYA aprova les dues propostes d’acomiadaments disciplinaris presentades a la sessió d’avui

Un dels casos correspon a un treballador que havia presentat un títol fals de català a una convocatòria de 2016

El Consell d’Administració d’EMAYA reunit avui en sessió ordinària ha aprovat les dues propostes d’acomiadament disciplinari de treballadors presentades per la direcció de l’empresa.

 

La proposta d’acomiadament es realitzà una vegada tancats els expedient disciplinaris. En un dels casos s’havia obert a un treballador, peó de l’àrea de Qualitat Urbana, per haver presentat un títol fals de català, del nivell A2, un dels requisits de la convocatòria de una borsa de peons especialistes d’aigua, a la qual va optar el juny de 2016.

 

Aquest document fals es va detectar en el marc de les comprovacions realitzades una vegada s’havien detectat 6 casos de documents falsos en una convocatòria d’enguany. Es varen remetre les dades a la Direcció General de Política Lingüística, que va comprovar que es tractava d’un cas de falsificació.

 

Com en els altres casos, per tractar-se d’una falta molt greu, es formulà la proposta d’acomiadament, que ha estat formalitzada avui quan ha estat aprovada pel Consell d’Administració.

 

L’altre cas per al qual s’ha presentat la proposta d’acomiadament fa referència a un representant dels treballadors, al qual es va obrir expedient disciplinari. Una vegada tancat l’expedient es considera provat que era coneixedor i va ajudar en la presentació d’un document fals d’acreditació de la titulació de català A2, per part d’un dels treballadors ja acomiadats; aquesta titulació era un requisit indispensable per a participar a la convocatòria. Per tant era conscient de l’engany a l’empresa per part d’un treballador que no reunia els requisits de la convocatòria. Es tracta d’una infracció molt greu, una conducta que atempta de forma molt greu contra la bona fe que ha de presidir qualsevol relació laboral, i que comporta una especial gravetat per tractar-se d´un membre del Comitè d´Empresa i de la Comissió de Treball d´EMAYA, que amb el seu comportament va contribuir a que es produís un engany a l’empresa.

 

La proposta d’acomiadament disciplinari per a aquest cas ha estat també aprovada per votació de la majoria dels consellers.

 

Aquests dos casos, juntament amb les falsificacions detectades anteriorment, estan en mans de la justícia i s’espera que la investigació arribi fins al final per aclarir els fets i les responsabilitats. EMAYA va presentar una denúncia a la Fiscalia de les Illes Balears el passat 13 de novembre, perquè els fets podrien ser constitutius d’infraccions tipificades com a delictes al codi penal vigent, per estafa i falsificació de document oficial.

 

 

Comprovació de les titulacions presentades a tots els processos de contractació i borses de treball

 

Per altra banda, des del Departament de Recursos Humans segueix el procés de comprovació de la documentació presentada als diversos processos de contractació. Fins ara s’han revisat 25 borses i convocatòries tant de l’àrea del Cicle de l’Aigua com de Qualitat Urbana, el que suposa la revisió de 2.253 sol·licituds. La feina segueix i algunes convocatòries ja estan en mans de la direcció general de Política Lingüística.

 

En aquest marc de comprovacions, s’ha detectat un nou cas de falsificació, d’un aspirant a una borsa de treball de Qualitat Urbana, que no va entrar i en cap cas ha estat treballador de l’empresa, que va presentar un títol fals de català nivell B1 i una titulació falsa d’FP de la branca administrativa. Aquest cas s’ha passat també a la Fiscalia i a la Guàrdia Civil; no s’ha obert cap expedient per no tractar-se d’un treballador.

 

En total dels més de dos mil expedients revisats, s’han trobat 9 títols falsos de català i 2 documents falsos referits a suposades titulacions d’FP, que afecten a 10 persones de les quals 4 eren treballadors d’EMAYA i els altres aspirants. Tres dels treballadors han estat acomiadats i un quart va finalitzar la seva relació laboral amb l’empresa abans que es tanqués l’expedient disciplinari.

Tornar
subir