Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Un projecte sostenible d’IME i EMAYA permetrà estalviar anualment 31.217 euros i rebaixar en 122 tones les emissions de CO2

18 Abr 2018

Un projecte sostenible d’IME i EMAYA permetrà estalviar anualment 31.217 euros i rebaixar en 122 tones les emissions de CO2

Projecte d’aprofitament energètic de la calor dels moto-generadors de la depuradora (EDAR 1) per subministrar energia calorífica a la piscina municipal de Sant Jordi

La tinenta de batle d’Educació i Esports i presidenta de l’IME, Susanna Moll i la tinenta de batle d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, i presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, han signat avui l’acord d’intencions per iniciar el projecte d’aprofitament energètic de la calor dels moto-generadors de la depuradora (EDAR 1) per subministrar energia calorífica a la piscina municipal de Sant Jordi “Xavi Torres”.

 

Aquest projecte pioner a les Illes Balears s’emmarca dins de els compromisos adquirits per l’Ajuntament per lluitar contra el canvi climàtic amb el Pacte de Batles i demostra l’aposta de l’equip de govern per la sostenibilitat i la eficiència energètica, una prioritat compartida per totes les àrees municipals.

 

El projecte conjunt està basat en què l’estació depuradora disposa d’una calor residual de baixa temperatura, procedent dels moto-generadors que són alimentats mitjançant biogàs, una calor que actualment es dissipa a l’aire a la pròpia EDAR 1.

 

La piscina de Sant Jordi es troba a 1,3 km de la EDAR 1, té un consum anual per a l'escalfament de l’aigua de 43.968 litres de gasoil, amb un cost mitjà anual de 31.217 euros, i genera unes emissions de C02 de 122 tones / any.

 

La construcció d’una conducció o xarxa d’energia tèrmica (district heating) entre les instal·lacions de l’EDAR i el poliesportiu Xavi Torres de l’IME preveu substituir la totalitat del consum de gasoil per a escalfar la piscina per calor residual d’origen renovable (biogàs).

 

L’execució d’aquest projecte està valorada en 370.000 €. Per altra part el Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha concedit a través de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca una subvenció de 161.587 € emmarcats en el Pla d’Impuls al Medi Ambient (PIMA) Residus 2017. S’espera que les obres d’aquest projecte puguin ser licitades i executades dins el 2018.

 

En virtut d’aquest acord, l’IME habilitarà a EMAYA a fer les connexions que siguin necessàries a les instal·lacions a la piscina de Sant Jordi, així com a les instal•lacions circumdants. Cada empresa municipal nomenarà una persona responsable i un suplent que coordini i revisi el seguiment del projecte.

Tornar
subir