Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA col·labora amb l’Àrea d’Urbanisme, el Districte de Ponent i els veïnats en la neteja dels edificis PanAm on s'acumulaven trastos

17 Oct 2018

EMAYA col·labora amb l’Àrea d’Urbanisme, el Districte de Ponent i els veïnats en la neteja dels edificis PanAm on s'acumulaven trastos

El projecte s’emmarca dins del Pla Litoral Ponent EDUSI, que compta amb el finançament dels fons europeus FEDER

El projecte d’habitatge digne que l’Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne ha engegat a Cala Major i Sant Agustí ja està donant els seus primers fruits. Els veïnats dels blocs I i II dels PanAm han iniciat una neteja dels soterranis dels edificis en col·laboració amb la regidoria, el Districte Ponent, EMAYA i la Policia Local. El projecte s’emmarca dins del Pla Litoral Ponent EDUSI, que compta amb el finançament dels fons europeus FEDER.

 

El regidor d’Urbanisme, Jose Hila, ha recordat que el projecte “vol millorar les condicions de les 2.000 persones que viuen en aquests edificis”. “Amb aquesta iniciativa ens hem compromès a ajudar-los amb l’objectiu clar que tinguin un espai digne per viure-hi”, ha dit Hila. El regidor ha remarcat que “l’equip fa feina diàriament casa a casa per identificar la situació social de tothom i aconseguir una diagnosi global”. Mentre arriba aquesta diagnosi, es comencen a dur a terme accions com la de neteja. “Així, aconseguim, de forma coordinada, solucionar un problema que els veïnats havien detectat”, segons Hila.

 

Primers treballs

L’equip contractat per desenvolupar el projecte està format per dos treballadors socials i dos educadors socials. Actualment ja estan fen feina de camp amb les comunitats de veïnats de la zona. Precisament, durant una de les visites, els veïnats dels blocs I i II els PanAm els mostraren l’estat dels soterranis, on s’hi acumulava una gran quantitat de residus. Aquesta acumulació de fems tapava els desguàs i generava problemes de males olors i de salubritat.

 

Els veïnats sol·licitaren a l’equip ajuda per netejar aquest espai. L’equip va decidir ajudar i col·laborar amb els veïnats, posant-los en contacte amb el Districte Ponent, EMAYA i Policia Local. Així, s’ha gestionat la reserva d’estacionament i EMAYA ha prestat les dues caixes on es posaran els residus i es farà càrrec del seu tractament. Els veïnats s’han encarregat de la neteja, de treure els residus fora i de contractar la grua.

 

El projecte d’habitatge digne és la primera proposta de caire social de l’EDUSI que desenvoluparà el Patronat Municipal de l’Habitatge RIBA durant els propers tres anys. El pressupost del projecte és de 750.000 euros. L’objectiu principal és detectar nuclis d’infrahabitatge a Cala Major i Sant Agustí per millorar les condicions socio-familiars, laborals i veïnals dels residents. A més, també té un caire arquitectònic ja que es vol millorar l’habitabilitat de les vivendes. Són dos objectius que es relacionen: s’actua amb les famílies i, a l’hora, es millora l’espai en el qual es viu.

Tornar
subir