Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L’Ajuntament de Palma, EMAYA i Ecovidrio presenten la campanya “Recicla vidre per elles” amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

08 Oct 2018

L’Ajuntament de Palma, EMAYA i Ecovidrio presenten la campanya “Recicla vidre per elles” amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

Per cada quilogram d’envasos de vidre que els ciutadans dipositin en els contenidors, Ecovidrio donarà un euro a la Fundación Sandra Ibarra de Solidaridad Frente al Cáncer per finançar programes d’investigació, prevenció i conscienciació

El batle de Palma, Antoni Noguera, la presidenta d’EMAYA, Neus Truyol i el gerent d’Ecovidro, Roberto Fuentes, han presentat avui matí a la plaça de Santa Eulàlia la campanya “Recicla vidre per elles”, impulsada per Ecovidrio, que comptarà enguany amb 10 parelles de contenidors de recollida de vidre situats a diversos punts de Palma amb motiu del Dia Mundial de Càncer de Mama que se celebra dia 19 d’octubre.

 

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya; enguany posa en marxa per tercer any consecutiu la campanya “Recicla vidrio poe elles”. Una iniciativa que té com objectiu mobilitzar als ciutadans a reciclar envasos de vidre i contribuir així a la causa solidaria de la lluita contra el càncer de mama.

 

Des de avui i durant les pròximes setmanes, 20 iglús roses, el color de la lluita contra el càncer de mama, estaran ubicats per parelles a punts emblemàtics de Palma: la plaça de Santa Eulàlia, passeig del Born, campus de la UIB, porta de Santa Catalina, parc de les Estacions, plaça París, Can Pastilla, les Meravelles i dos punts de s’Arenal.

 

Per cada quilogram d’envasos de vidre que els ciutadans dipositin en els contenidors, Ecovidrio donarà un euro a la Fundación Sandra Ibarra de Solidaridad Frente al Cáncer.

 

En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 60 ciutats de tot el territori espanyol, com Sevilla, Barcelona o Santander amb la finalitat de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. Així doncs, el nombre total de contenidors instal·lats és de més de 250. A més a més, per tercer any consecutiu l’entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, directora de la Fundación Sandra Ibarra de Solidaridad Frente al Cáncer com ambaixadora del projecte.

 

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, també s’ha comptat amb la col·laboració d’Ágatha Ruiz de la Prada, que ha dissenyat un miniglú especial per l’ocasió. El miniglú es podrà adquirir a través del web www.miniglu.es, i els beneficis es destinaran a la mateixa Fundació per a contribuir a la prevenció, informació i sensibilització d’aquesta malaltia.

  

Dades de reciclatge de vidre a Palma

 

Segons les dades de 2017, la ciutadania palmesana va reciclar un total de 8.348 tones de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 20,5 kg; la primera meitat de 2018 ja s’havien recollit 5.222 tones de vidre a Palma, un 41’3% més que en el mateix període de l’any anterior; si es manté aquesta tendència fins a final d’any es pot arribar als 25 kg per habitant en 2018. Respecte a la taxa de contenerització, Palma es situa amb una mitjana de 271 habitants per contenidor, comptant amb un total de 1.499 contenidors pels residus d’envasos de vidre instal·lats.

  

Sobre Fundación Sandra Ibarra de Solidaridad Frente al Cáncer

 

La Fundación Sandra Ibarra de Solidaridad Frente al Cáncer neix de la necessitat d’impulsar i coordinar esforços davant aquesta malaltia. Sumar voluntats per teixir una xarxa universal, obrir nous camins per a millorar la qualitat de vida dels pacients i supervivents de càncer i finançar programes d’investigació, prevenció i conscienciació sobre la malaltia són alguns dels objectius d’aquesta fundació nascuda del compromís moral de Sandra Ibarra. La seva experiència d’anys de treball davant el càncer, primer com a pacient, després com a “activista” davant la malaltia i la seva influència pública i capacitat de diàleg amb tots els sectors implicats – incloses les administracions-, li atorguen un singular paper de prescriptora que la fundació canalitza des de fa una dècada.

Tornar
subir