Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

La direcció d’EMAYA proposarà al Consell d’Administració dos nous acomiadaments disciplinaris

05 Des 2018

La direcció d’EMAYA proposarà al Consell d’Administració dos nous acomiadaments disciplinaris

Un dels casos correspon a un treballador que havia presentat un títol fals de català a una convocatòria de 2016

La direcció d’EMAYA durà al proper Consell d’Administració de dia 17 de desembre dues propostes d’acomiadament disciplinari de treballadors. Una vegada finalitzat el període d’al·legacions i analitzades les proves i els arguments dels treballadors implicats, la direcció d’EMAYA ha formulat la proposta d’acomiadament. Aquesta proposta es comunica en primer terme al Comitè d’Empresa, que té 72 h per formular les seves al·legacions.

 

La proposta d’acomiadament es realitza una vegada tancats els expedients disciplinaris. En un dels casos s’havia obert a un treballador, peó de l’Àrea de Qualitat Urbana, per haver presentat un títol fals de català, del nivell A2, un dels requisits de la convocatòria de una borsa de peons especialistes d’aigua, a la qual va optar el juny de 2016.

 

Aquest document fals es va detectar en el marc de les comprovacions realitzades una vegada s’havien detectat 6 casos de documents falsos en una convocatòria d’enguany. Es varen remetre les dades a la direcció general de Política Lingüística, que va comprovar aquest nou cas de falsificació, juntament amb un altre que no corresponia a un treballador, si no a un participant a la convocatòria.

 

Com en els altres casos, per tractar-se d’una falta molt greu, es formula la proposta d’acomiadament, que ha de ser formalitzada, en el seu cas, al Consell d’Administració de dia 17 de desembre.

 

Per altra banda, ja en el seu moment, la documentació sobre les dues noves falsificacions es va aportar a la Fiscalia de les Illes Balears, per adjuntar a la denúncia presentada el passat 13 de novembre, perquè els fets podrien ser constitutius d’infraccions tipificades com a delictes al codi penal vigent, per estafa i falsificació de document oficial.

 

L’altre cas per al qual es formula la proposta d’acomiadament fa referència a un representant dels treballadors, al qual es va obrir expedient disciplinari. Una vegada tancat l’expedient es considera provat que era coneixedor i va ajudar en la presentació d’un document fals d’acreditació de la titulació de català A2, per part d’un dels treballadors ja acomiadats; aquesta titulació era un requisit indispensable per a participar a la convocatòria. Per tant era conscient de l’engany a l’empresa per part d’un treballador que no reunia els requisits de la convocatòria. Es tracta d’una infracció molt greu, una conducta que atempta de forma molt greu contra la bona fe que ha de presidir qualsevol relació laboral, i que comporta una especial gravetat per tractar-se d´un membre del Comitè d´Empresa i de la Comissió de Treball d´EMAYA.

 

Des de la direcció d’EMAYA es lamenten aquests fets i es desitja que la contundència de les mesures adoptades dissuadeixen a qualsevol treballador o aspirant a fer feina a l’empresa a procedir d’aquesta manera. Per altra banda, continuen les comprovacions de las titulacions presentades a les diverses convocatòries realitzades els darrers tres anys, i fins ara no s’han detectat nous casos de falsificacions.

 

Així mateix es recorda que el cas està en mans de la justícia i que s’espera que la investigació arribi fins al final per aclarir els fets i les responsabilitats.

Tornar
subir