Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA presenta als centres educatius de Palma el nou programa educatiu “EMAYA a l’escola” per al curs 2018-19, amb activitats sobre l’aigua i els residus

04 Set 2018

EMAYA presenta als centres educatius de Palma el nou programa educatiu “EMAYA a l’escola” per al curs 2018-19, amb activitats sobre l’aigua i els residus

El curs passat aquest programa educatiu va arribar a més de 18.000 alumnes de 120 centres, que realitzaren 476 activitats d’educació ambiental

Aquesta setmana s’ha començat a distribuir als centres educatius de Palma i a donar a conèixer entre la comunitat educativa el programa educatiu “EMAYA a l’escola” per al nou curs escolar 2018-19, amb activitats educatives sobre la gestió de l’aigua, els residus i el reciclatge.

 

El programa educatiu Emaya a l’escola es va iniciar el curs 2011-12, centrat en les dues principals àrees de treball de l’empresa municipal, la gestió dels residus i del cicle de l’aigua a Palma. Durant el passat curs 2017-18 es varen realitzar un total de 476 activitats per a més de 18.000 alumnes de 120 centres educatius diferents del municipi de Palma. Aquestes xifres suposen un increment important en relació al curs anterior, del 10% en número de participants i del 23% en número d’activitats realitzades.

 

Les activitats d’aquest programa educatiu tenen com a objectiu conscienciar sobre l’estalvi i l’ús responsable de l’aigua, així com potenciar la implicació ciutadana en la recollida selectiva, la reducció dels residus, les bones pràctiques ambientals i el civisme. A través dels centres educatius i dels infants i joves es pretén arribar a les famílies, i implicar la ciutadania per respectar al medi ambient i tenir una ciutat més neta i sostenible, els objectius d’EMAYA per a la ciutat.

 

S’ofereixen diverses activitats sobre aquestes dues temàtiques, diferenciades per nivells. Per a educació infantil i el primer cicle de primària es realitzen les activitats que introdueixen els continguts amb jocs, música, expressió corporal i altres activitats lúdiques. Es tracta de les activitats En Joanet de l’Aigua, En Joanet Recicles i El món dels residus, i una activitat nova d’aquest curs, Joanet Recicles i Tomeu Granera, que introdueixen malabars, noves cançons i un monocicle per introduir també temes de mobilitat sostenible.

 

Per al segon i tercer cicle d’educació primària es continuen oferint les activitats Respectes els colors? Els residus i el reciclatge, i El cicle de l’aigua a la natura i a la ciutat. En el cas dels alumnes de secundària, s’ofereixen les activitats Reciclatge i tractament de residus i El cicle integral de l’aigua.

 

Es manté també una de les activitats que va tenir millor acollida el curs passat: el Camió del reciclatge, que es desplaça als centres educatius per realitzar activitats per a tota l’escola i recollir residus especials (juguetes, roba, material informàtic, piles, bombetes, etc.).

 

Així mateix, s’ofereix la possibilitat de realitzar visites guiades per educadors i tècnics de l’empresa a les infraestructures i instal·lacions d’EMAYA: la planta depuradora de Sant Jordi, les fonts i la planta potabilitzadora de Son Tugores, els embassaments i la planta de Lloseta. Aquestes visites estan obertes també a altres col·lectius a més dels centres educatius (associacions de veïns, grups professionals, universitaris, tercera edat, etc.).

 

Les reserves per participar en el programa educatiu Emaya a l’escola es poden realitzar a través del portal web municipal de Palma Educa: http://www.palmaeduca.cat/

 

Més informació també a:

https://www.emaya.es/ca/educacio-i-conscienciacio/emaya-a-lescola/

https://www.emaya.es/media/4097/activitats-eale-18-19.pdf

Tornar
subir